Meni
Meni

Organski proizvodi su proizvodi dobijeni iz strogo kontrolisanog načina proizvodnje koji je zakonski regulisan i zove se
ORGANSKA PROIZVODNJA.

Organski proizvedena hrana je bez ostataka pesticida, teških metala, veštačkih aditiva, konzervansa, emulgatora, veštačkih boja, aroma i pojačivača ukusa.

Nema ostataka antibiotika, regulatora rasta i ostalih veterinarskih lekova. Organski proizvodi nas svojim ukusom, mirisom i bojom podsećaju na “davno zaboravljene ukuse namirnica sa sela”.

Zdravo zemljište - Zdrava biljka - Zdravi ljudi!

Organic
OVSENE PAHULJICE ORGANIK

OVSENE PAHULJICE ORGANIK

  • Od celog zrna ovsa
  • Visok sadržaj vlakana
  • Sitne, ukusne i lako rastvorljive
  • Brza priprema za 2 minuta

Opis proizvoda

Pahuljice su dobijene od celog zrna ovsa, dobro su rastvorljive i lako se pripremaju. Ovas je bogat kalijumom, kalcijumom, esencijalnim aminokiselinama i dobar je izvor proteina. Zbog visokog sadržaja vlakana, ovas je dobar za regulaciju peristaltike i pražnjenja creva. Povoljno utiče na varenje i na sporije povećanje nivoa šećera u krvi i njegovo održavanje u normali. Nutricionisti ga preporučuju za doručak ili užinu jer dugo pruža osećaj sitosti.

Kreirajte svako jutro nov doručak sa ovsenim pahuljicama uz korišćenje svežeg ili suvog voća, semenki lana, suncokreta ili bundeve, lešnika, badema ili drugih orašastih plodova.

Proizvodi se u pakovanju od 300 g.

Sastav: Ovsene pahuljice organik

Pripremanje: 50 g ovsenih pahuljica preliti sa 150 ml tople vode, mleka, jogurta ili voćnog soka. Po želji dodati suvo ili sveže voće, semenke, orašaste plodove... Smesu dobro promešati i ostaviti da stoji 2 minuta.

Nutritivna tabela

Prosečan sastav100gPorcija (50g proizvoda)
Energetska vrednostkJ1550775
Kcal370185
Proteinig14,07,0
Ugljeni hidratig56,028,0
od toga šećeri:g1,10,55
Mastig7,63,8
od toga zas. mas. kiselinag1,30,65
Vlaknag10,05,0
Solig0,0050,0025