Meni
Meni

Organski proizvodi su proizvodi dobijeni iz strogo kontrolisanog načina proizvodnje koji je zakonski regulisan i zove se
ORGANSKA PROIZVODNJA.

Organski proizvedena hrana je bez ostataka pesticida, teških metala, veštačkih aditiva, konzervansa, emulgatora, veštačkih boja, aroma i pojačivača ukusa.

Nema ostataka antibiotika, regulatora rasta i ostalih veterinarskih lekova. Organski proizvodi nas svojim ukusom, mirisom i bojom podsećaju na “davno zaboravljene ukuse namirnica sa sela”.

Zdravo zemljište - Zdrava biljka - Zdravi ljudi!

Organic
OVSENA KAŠA SA MALINOM ORGANIK

OVSENA KAŠA SA MALINOM ORGANIK

  • Proizvod od celog zrna ovsa
  • Minimum 60% lako topivih ovsenih pahuljica
  • Sa smanjenim sadržajem šećera
  • Brza priprema za 2 minuta

Opis proizvoda

Ovas je bogat kalijumom, kalcijumom, esencijalnim aminokiselinama i dobar je izvor proteina. Zbog visokog sadržaja vlakana, ovas je dobar za regulaciju peristaltike i pražnjenja creva. Povoljno utiče na varenje i na sporije povećanje nivoa šećera u krvi i njegovo održavanje u normali. Nutricionisti ga preporučuju za doručak ili užinu jer dugo pruža osećaj sitosti.

Ova ovsena kaša sadrži komadiće maline koja je veoma bogata antioksidansima. Salicilna kiselina koja se nalazi u malinama deluje preventivno kao zaštita od srčanih oboljenja. Malina sadrži antocijane koji joj daju divnu crvenu boju, a deluju i protiv bakterija i gljivica. Naročito je bogata vitaminom C, a sadrži i vitamine B grupe i vitamin A.

Proizvodi se u pakovanju od 50 g.

Sastav: Ovsene pahuljice organik, ovseno brašno organik, šećer organik, komadići maline organik, liofilizovana malina.

Pripremanje: Sadržaj kesice preliti sa 150 ml tople vode, mleka, jogurta ili voćnog soka. Smesu dobro promešati i ostaviti da stoji 2 minuta.

Nutritivna tabela

Prosečan sastav100gPorcija (50g proizvoda)
Energetska vrednostkJ1623812
Kcal384192
Proteinig12,26,1
Ugljeni hidratig71,535,75
od toga šećeri:g10,05,0
Mastig5,42,7
od toga zas. mas. kiselinag1,030,52
Vlaknag9,24,6
Solig0,350,18