Meni
Meni

Organski proizvodi su proizvodi dobijeni iz strogo kontrolisanog načina proizvodnje koji je zakonski regulisan i zove se
ORGANSKA PROIZVODNJA.

Organski proizvedena hrana je bez ostataka pesticida, teških metala, veštačkih aditiva, konzervansa, emulgatora, veštačkih boja, aroma i pojačivača ukusa.

Nema ostataka antibiotika, regulatora rasta i ostalih veterinarskih lekova. Organski proizvodi nas svojim ukusom, mirisom i bojom podsećaju na “davno zaboravljene ukuse namirnica sa sela”.

Zdravo zemljište - Zdrava biljka - Zdravi ljudi!

Organic
OVSENA KAŠA SA JABUKOM I CIMETOM ORGANIK

OVSENA KAŠA SA JABUKOM I CIMETOM ORGANIK

  • Proizvod od celog zrna ovsa
  • Minimum 60% lako topivih ovsenih pahuljica
  • Sa smanjenim sadržajem šećera
  • Brza priprema za 2 minuta

Opis proizvoda

Ovas je bogat kalijumom, kalcijumom, esencijalnim aminokiselinama i dobar je izvor proteina. Zbog visokog sadržaja vlakana, ovas je dobar za regulaciju peristaltike i pražnjenja creva. Povoljno utiče na varenje i na sporije povećanje nivoa šećera u krvi i njegovo održavanje u normali. Nutricionisti ga preporučuju za doručak ili užinu jer dugo pruža osećaj sitosti.

Ova ovsena kaša sadrži organsku jabuku u prahu i organski cejlonski mleveni cimet. Miris cimeta podsticajno deluje na rad mozga i raspoloženje. Cimet je odličan izvor mangana, gvožđa, kalcijuma, bakra i cinka, uglavnom nedostajućih minerala u većini namirnica. Od vitamina sadrži vitamin C, K, pirodoksin (B6) i riboflavin (B2). Imajući sve ovo na umu, stručnjaci preporučuju da se ovaj začin dodaje različitim namirnicama koje se koriste u svakodnevnoj upotrebi. Jabuka je bogata mineralima, vitaminima i drugim korisnim sastojcima. Zbog sadržaja pektina jabuke su dobre u regulaciji holesterola i izlučivanju štetnih materija iz organizma.

Proizvodi se u pakovanju od 50 g.

Sastav: Ovsene pahuljice organik, ovseno brašno organik, šećer organik, jabuka u prahu organik, cimet organik.

Pripremanje: Sadržaj kesice preliti sa 125 ml tople vode, mleka, jogurta ili voćnog soka. Smesu dobro promešati i ostaviti da stoji 2 minuta.

Nutritivna tabela

Prosečan sastav100gPorcija (50g proizvoda)
Energetska vrednostkJ1612806
Kcal380190
Proteinig10,25,1
Ugljeni hidratig75,937,95
od toga šećeri:g10,05,0
Mastig4,02,0
od toga zas. mas. kiselinag0,770,38
Vlaknag8,254,13
Solig0,350,18