Meni
Meni

Organski proizvodi su proizvodi dobijeni iz strogo kontrolisanog načina proizvodnje koji je zakonski regulisan i zove se
ORGANSKA PROIZVODNJA.

Organski proizvedena hrana je bez ostataka pesticida, teških metala, veštačkih aditiva, konzervansa, emulgatora, veštačkih boja, aroma i pojačivača ukusa.

Nema ostataka antibiotika, regulatora rasta i ostalih veterinarskih lekova. Organski proizvodi nas svojim ukusom, mirisom i bojom podsećaju na “davno zaboravljene ukuse namirnica sa sela”.

Zdravo zemljište - Zdrava biljka - Zdravi ljudi!

Organic
KAKAO PRAH ORGANIK

KAKAO PRAH ORGANIK

  • Organski kakao – odličan izvor antioksidanasa
  • Izvor dijetetskih vlakana
  • Bogat vitaminima i mineralima (prevashodno Mg, Fe)
  • Svrstava se u “SUPERHRANU”

Opis proizvoda

Organski kakao je u potpunosti prirodan, bez prisustva veštačkih materija, teških metala i hemijsko-sintetičkih pesticida.

Odličan je izvor antioksidanasa-flavonoida. Kao takav nalazi se na samom vrhu ORAC skale (skala koja meri sposobnost kiseonika da apsorbuje slobodne radikale). Antioksidansi su odgovorni za ukupno zdravlje organizma, štite od slobodnih radikala i usporavaju proces starenja.

Pored toga, sadrži i veliki broj vitamina i minerala (naročito je bogat magnezijumom i gvožđem). Zato se zbog svojih hranljivih i lekovitih svojstava (sadrži oko 300 hranljivih supstanci) s pravom svrstava u „SUPERHRANU“.

Može se koristiti za pripremu napitaka, finih kolača i dezerta.

Proizvodi se u pakovanju od 100 g.

Sastav: Organski kakao u prahu.

Pripremanje: Jednu kafenu kašičicu kakao praha promešajte sa 1-2 kašičice šećera po ukusu. Sipajte malo mleka ili vode i mešajte dok ne postane glatko. Dopunite vrućim mlekom, neprestano mešajući.

Nutritivna tabela

Prosečan sastavProsečan sastav na 100g
Energetska vrednostkJ1728
Kcal413
Proteinigmax 25
Ugljeni hidratigmax 55
Masnoćeg10 - 12