Meni
Meni

Organski proizvodi su proizvodi dobijeni iz strogo kontrolisanog načina proizvodnje koji je zakonski regulisan i zove se
ORGANSKA PROIZVODNJA.

Organski proizvedena hrana je bez ostataka pesticida, teških metala, veštačkih aditiva, konzervansa, emulgatora, veštačkih boja, aroma i pojačivača ukusa.

Nema ostataka antibiotika, regulatora rasta i ostalih veterinarskih lekova. Organski proizvodi nas svojim ukusom, mirisom i bojom podsećaju na “davno zaboravljene ukuse namirnica sa sela”.

Zdravo zemljište - Zdrava biljka - Zdravi ljudi!

Organic
CHOCO CEREALIJE ORGANIK

CHOCO CEREALIJE ORGANIK

  • Integralne žitarice – odličan izvor prirodnih vlakana
  • Organski kakao – odličan izvor antioksidanasa
  • Bez dodatih veštačkih boja i konzervanasa
  • Bez završnog šećernog omotača - sa smanjenim sadržajem šećera

Opis proizvoda

Choco cerealije Organik preporučuju se kao strogo izbalansiran obrok napravljen od pet vrsta integralnih organskih žitarica (pšenice, ječma, raži, kukuruza i pirinča) uz dodatak organskog kakao praha.

Osnovni princip zdrave i pravilne ishrane je upotreba integralnih žitarica zbog visokog sadržaja složenih ugljenih hidrata, visokog sadržaja celuloznih vlakana i amino kiselina i vitamina i minerala koji su najvećim delom skoncentrisani u opni žitarica.

Posebno se preporučuje kao zdrav obrok u ishrani dece jer je organski proizvedena hrana bez ostataka pesticida, teških metala, veštačkih aditiva, konzervanasa, emulgatora, veštačkih boja, aroma i pojačivača ukusa. Nema ostataka antibiotika, regulatora rasta i ostalih veterinarskih lekova.

Kombinacijom pet vrsta žitarica obezbeđujemo obrok bogat pre svega vitaminima A, E, D, B i B12; fitosterinom i mineralima, a uz dodatak kakao praha i obrok bogat i antioksidansima-flavanoidima i magnezijumom.

Proizvodi se u pakovanju od 200 g.

Sastav: Organsko pšenično integralno brašno, organsko kukuruzno brašno, organsko raženo integralno brašno, organsko ječmeno integralno brašno, organsko pirinčano brašno, organski šećer, organski kakao u prahu.

Pripremanje: 30g proizvoda preliti u posudi sa 125ml toplog mleka.

Nutritivna tabela

Prosečan sastav100gPorcija (30g proizvoda + 125ml mleka)
Energetska vrednostkJ1631785
Kcal384186
Proteinig9,68,7
Ugljeni hidratig81,130
od toga šećerig186,7
Masnoćeg2,42,6
od toga zasićenemasnekiselineg1,01,1
Vlaknag6,72
Solig0,50,25