Meni
Meni

Organski proizvodi su proizvodi dobijeni iz strogo kontrolisanog načina proizvodnje koji je zakonski regulisan i zove se
ORGANSKA PROIZVODNJA.

Organski proizvedena hrana je bez ostataka pesticida, teških metala, veštačkih aditiva, konzervansa, emulgatora, veštačkih boja, aroma i pojačivača ukusa.

Nema ostataka antibiotika, regulatora rasta i ostalih veterinarskih lekova. Organski proizvodi nas svojim ukusom, mirisom i bojom podsećaju na “davno zaboravljene ukuse namirnica sa sela”.

Zdravo zemljište - Zdrava biljka - Zdravi ljudi!

Organic
BABY KING PIRINČANE CEREALIJE ORGANIK

BABY KING PIRINČANE CEREALIJE ORGANIK

  • Posle 4. meseca
  • Bez šećera
  • Pirinač je žitarica bez glutena
  • Lako svarljivo

Opis proizvoda

Organske pirinčane cerealije se posebno preporučuju za početak dohrane jer su organski proizvodi bez ostataka pesticida, teških metala, veštačkih aditiva, konzervansa, emulgatora, veštačkih boja, aroma i pojačivača ukusa. U njima nema ostataka antibiotika, regulatora rasta i ostalih veterinarskih lekova. Pirinač ne sadrži gluten, a blagog je ukusa i lako se vari, te se kao takav preporučuje kao jedna od prvih namirnica. Napravljene sa vodom ili čajem dobre su za regulisanje dijareje. Prilagođene su nutritivnim i fiziološkim potrebama odojčeta.

Proizvodi se u pakovanju od 200 g.

Sastav: Organsko pirinčano brašno, vitamin B1 (tiaminhidrohlorid).

Pripremanje: Prokuvati 160ml tečnosti i ohladiti na oko 50OC. Odmeriti 4 supene kašike (30g) instant praha i dodati malo pripremljene tečnosti. Razmutiti, dodati ostatak tečnosti i dobro promešati dok se ne dobije homogena kaša. Proizvod se može spremiti sa majčinim mlekom, adaptiranim mlekom, vodom, čajem ili sokom.

Nutritivna tabela

Prosečan sastav100gPorcija (30g suvog praha)
Energetska vrednostkJ1568470,4
Kcal375112,5
Proteinig7,52,25
Ugljeni hidratig85,225,6
Masnoćeg0,50,15
Zasićene masne kiselineg0,10,03
Dijetetska vlaknag1,10,33
Mineralne materije
Natrijummg10,3
Vitamini
Vitamin B1mg0,50,15