Meni
Meni

Organski proizvodi su proizvodi dobijeni iz strogo kontrolisanog načina proizvodnje koji je zakonski regulisan i zove se
ORGANSKA PROIZVODNJA.

Organski proizvedena hrana je bez ostataka pesticida, teških metala, veštačkih aditiva, konzervansa, emulgatora, veštačkih boja, aroma i pojačivača ukusa.

Nema ostataka antibiotika, regulatora rasta i ostalih veterinarskih lekova. Organski proizvodi nas svojim ukusom, mirisom i bojom podsećaju na “davno zaboravljene ukuse namirnica sa sela”.

Zdravo zemljište - Zdrava biljka - Zdravi ljudi!

Organic
BABY KING PIRINČANE CEREALIJE ORGANIK

BABY KING PIRINČANE CEREALIJE ORGANIK

  • Posle 4. meseca
  • Bez šećera
  • Pirinač je žitarica bez glutena
  • Lako svarljivo

Opis proizvoda

Organske pirinčane cerealije se posebno preporučuju za početak dohrane jer su organski proizvodi bez ostataka pesticida, teških metala, veštačkih aditiva, konzervansa, emulgatora, veštačkih boja, aroma i pojačivača ukusa. U njima nema ostataka antibiotika, regulatora rasta i ostalih veterinarskih lekova. Pirinač ne sadrži gluten, a blagog je ukusa i lako se vari, te se kao takav preporučuje kao jedna od prvih namirnica. Napravljeno sa vodom ili čajem dobro je za regulisanje dijareje. Prilagođeno je nutritivnim i fiziološkim potrebama odojčeta.

Proizvodi se u pakovanju od 200 g.

Sastav: Organsko pirinčano brašno, vitamin B1 (tiaminhidrohlorid).

Pripremanje: Prokuvati 180ml tečnosti i ohladiti na oko 50OC. Odmeriti 4 supene kašike (30g) instant praha i dodati ga u pripremljenu tečnost. Dobro promešati dok se ne dobije homogena kaša. Proizvod se može spremiti sa majčinim mlekom, adaptiranim mlekom, vodom, čajem ili sokom.

Nutritivna tabela

Prosečan sastav100gPorcija (30g suvog praha)
EnergijakJ1568470,4
Kcal375112,5
Masnoćeg0,50,15
od kojih: Zas. masne kiselineg0,10,03
Ugljeni hidratig85,225,6
od kojih: Šećerig00
Vlaknag1,10,33
Proteinig7,52,25
So*g0,0030,001
Vitamini
Vitamin B1mg0,50,15

*Sadržaj soli je isključivo posledica prirodno prisutnog natrijuma.