Griz

Kompanija Flory osnovana je 2003. godine u Kruševcu, kao fabrika za proizvodnju instant dečije hrane na bazi žitarica. Proizvodni program je vremenom proširen na širu populaciju, ali isključivo proizvodima koji su prepoznatljivi i deklarisani kao zdrava hrana. Od 2012. godine počinje sa proizvodnjom organske hrane.

Proizvodnja se zasniva na najsavremenijim, svetski priznatim tehnologijama. Poklanjamo veliku pažnju naučnom istraživanju, stručnom osposobljavanju i edukaciji zaposlenih i primeni međunarodnih standarda kvaliteta.

Kroz kupovinu „Know-how“ tehnologije od instituta za hranu Comida Med iz Rozbaha – Nemačka, objedinjeni su iskustvo, znanje i najnovija tehnološka rešenja u oblasti proizvodnje kvalitetne i zdrave hrane za odojčad i malu decu. Kao rezultat sada imamo prepoznatljiv brend na tržištu - Baby King, namenjen deci uzrasta od 4. meseca pa naviše.

Od samog starta proizvodnje primenjujemo integrisani sistem kvaliteta, kroz verifikovan i međunarodno priznat HACCP standard kvaliteta, čime smo osigurali vrhunsku bezbednost svojih proizvoda. Istovremeno sprovodimo i zahteve standarda kvaliteta ISO 9001:2008 kao i standarda za zaštitu životne sredine ISO 14001:2005, čime je potvrđeno da fabrika svojim proizvodnim procesom ne ugrožava prirodno okruženje.

HTUST (High Temperature Ultra Short Time) tehnologija obezbeđuje najviši nivo kvaliteta naših proizvoda, a potpuno automatizovan i zatvoren sistem proizvodnje u potpunosti eliminiše rizik kontaminacije. Korišćene sirovine takođe moraju da zadovolje najviše standarde kvaliteta i uvoze se iz Zapadne Evrope. Sprovodi se stroga hemijska i mikrobiološka kontrola kako sirovina koje se koriste tako i krajnjeg proizvoda.

Celokupnu kontrolu vrše tri nezavisne institucije: vrhunski opremljena labaratorija kompanije Flory, Institut za javno zdravlje Srbije, a na godišnjem nivou i renomirane laboratorije iz Nemačke.

Svojim razvojnim programom, tehnologijama i bogatom paletom proizvoda, Flory ispunjava očekivanja kako domaćeg tako i inostranih tržišta. Orijentacija ka izvozu uslovila je da ovo preduzeće postane stabilan partner u snabdevanju kvalitetnim proizvodima na mnogim tržištima, što ga čini liderom u svojoj grani proizvodnje. Za veoma kratak period naši proizvodi našli su svoje mesto na tržištu Srbije, u regionu Zapadnog Balkana, na tržištima Ruske federacije, SAD, Novog Zelanda, Ukrajine, Gane, Avganistana, Iraka, Vijetnama, Moldavije, Etiopije, Libije, Alžira, Švedske, Turske, Irana.

Flory je među prvima na ovim prostorima, od 2012. godine ušao u program organske proizvodnje, prvo u oblasti hrane za odojčad i malu decu, a potom nastavio sa razvojem asortimana za širu populaciju. Sertifikovani smo od početka i po RS regulativi, ali i po vrlo strogim propisima EU regulative. Naši dugoročni planovi zasnivaju se upravo na širenju proizvodnog programa organske proizvodnje i želji da imamo lidersku poziciju u ovom segmentu.